De boerderij

Stap binnen in een oase van rust en charme, verscholen in het schilderachtige landschap van de Vlaamse Ardennen. Onze ruime vakantiewoning, gelegen op een historische actieve vierkantshoeve aan het einde van een doodlopende straat, heet groepen tot 19 personen van harte welkom. Of je nu een weekendje weg plant, een speciale gelegenheid viert of gewoon even wilt ontsnappen aan de dagelijkse sleur, onze vakantiewoning in het idyllische Steenhuize staat voor je klaar. Neem contact met ons op om je verblijf te plannen en jezelf onder te dompelen in de rustieke pracht van dit unieke stukje België.

Image

Hennepteelt

Op onze boerderij in het hart van de Vlaamse Ardennen gaat onze toewijding aan duurzaamheid verder dan gastvrijheid. 

Image

Beestenboel

Maak tijdens jullie verblijf in vakantiehoeve De Bronne gerust kennis met onze diverse bewoners.

Hennepteelt: een innovatieve stap naar ecologische isolatie

Hennepteelt: een innovatieve stap naar ecologische isolatie

Op onze boerderij in het hart van de Vlaamse Ardennen gaat onze toewijding aan duurzaamheid verder dan alleen gastvrijheid. We zijn trots dat we al enkele jaren investeren in industriële hennep, de Canabis Sativa L., een veelzijdige plant die een revolutie teweegbrengt in de wereld van ecologische isolatie. Het verhaal van onze hennep gaat verder dan alleen de teelt: we staan in voor het volledige proces: het zaaien, het oogsten van de hennep en de verwerking ervan tot isolatiemateriaal.

We gaan zelfs nog een stap verder in duurzame creativiteit. Van onze hennep brouwen we ook ons eigen blond biertje, "0420". Een verfrissend bier met de natuurlijke aroma's van hennep.

Onze veelzijdige boerderij omvat niet alleen de industriële hennep, maar ook een scala aan andere gewassen: van biologisch grasland tot aardappelen, tarwe en mais.

Beestenboel

Maak tijdens je verblijf in De Bronne gerust kennis met onze diverse bewoners:

  • Onze trouwe viervoeter Vérité. Al een paard op leeftijd, maar onderschat haar zeker niet. Ze straalt nog steeds kracht en elegantie uit.

  • De twee elegante alpaca’s voegen een vleugje exotisme toe aan onze boerderij. Met hun zijdezachte vacht en grote, expressieve ogen zijn ze niet alleen een genot om naar te kijken, maar je kan er ook mee interageren. Ze hebben een rustige en vriendelijke aard, wat hen dé favoriet maakt bij jong en oud.

  • Ontmoet onze twee schattige Ouessant schapen (Sander & Jeffrey), kleine wezentjes met een grootse persoonlijkheid. Dit zeldzame Franse schapenras is klein van formaat, maar groots in charme. Met hun weelderige vacht en nieuwsgierige blikken, zijn ze een ware toevoeging aan ons boerenerf.

  • In onze ‘bron’ kun je onze waterschildpad Sammy bewonderen. Langzaam zwemmend door het water of genietend van een zonnebad op een rots, voegt deze kalme bewoner een vleugje sereniteit toe aan het geheel.

  • En last but not least, onze charmante katten. Met hun speelse capriolen en knusse knuffels maken ze deel uit van de ziel van onze boerderij. Of ze nu door de schuur sluipen of op het erf spelen, hun ondeugende karakter brengt leven in elke hoek.

Image
De Bronne Vakantiewoning

Bekenholstraat 1

9550 Herzele

Oost-Vlaanderen

Vlaamse Ardennen

GSM : +32 497 / 55 17 75 

Mail: info@debronne.be 

BTW: BE 737 308 381

Image
Image

© 2023 Copyright Hoevetoerisme De Bronne | Webdesign door DMD-WEBDESIGN |  Privacyverklaring hoevetoerisme de bronne | Algemene voorwaarden De Bronne