Vakantiewoning: De Bronne - hoevetoerisme

Industriële hennepteelt

 

Op onze akkers rondom de boerderij groeien hennepplanten, meer bepaald Cannabis Sativa L. Voor u op verkeerde ideeën komt, dit is geen illegale marihuanaplantage. De plantjes bevatten nauwelijks roesverwekkende stoffen. Iedere landbouwer is verplicht de teelt van hennep voor energiewinning en/of industriële doeleinden te melden aan de overheid.

 

De hennepplanten worden gebruikt als isolatiemiddel voor een bouwtechniek die ontwikkeld werd door Hemp in a Box. Deze firma vermaalt de hennep en mengt het geheel met kalk, mineralen en water tot kalkhennep, een veelzijdig bouwmateriaal. De cannabis heeft unieke isolerende en vochtregulerende kenmerken. Ventileren wordt zelfs geheel overbodig. Je bouwt er een gezond huis mee zonder milieubelastende isolatiematerialen. Hemp in a Box ontwikkelde een bouwsysyteem van kalkhennepmuren in houtskelet die in een productiehal gebouwd en op de werf gemonteerd worden. Kalkhennep is ook het ideale product voor het renoveren van een oude woning.

 

Daarnaast zaaien we ook nog hennep op onze akkers speciaal voor het zaad. Dat wordt verkocht als vogelzaad of het wordt verwerkt in menselijke voeding.

 

Voor meer info surf naar: www.hempinabox.be